MENU

Nová digitální platforma Nvidia Drive

Automobilová skupina HMG (Kia, Hyundai, Genesis) představuje novou digitální platformu ‚NVIDIA DRIVE‘ určenou pro novou generaci infotainmentů s operačním systémem ccOS (connected car Operating System) a podporou umělé inteligence. Koncern spojil síly s grafickým gigantem NVIDIA a výsledkem je nasazení nové platformy do sériové výroby již v roku 2022.

Nvidia Drive

Nový infotainment pro mnoho modelů

Infotainment postavený na nové platformě zahrnuje hardware i balík nezávislých softwarových komponent, a umožňuje tak systémům palubního infotainmentu od HMG kombinovat služby audia, videa, navigace, konektivity a online služby propojených vozidel na bázi umělé inteligence (AI). Prostřednictvím vysoce výkonné a energeticky úsporné platformy NVIDIA DRIVE budou příští modely značek uvedené automobilové skupiny nabízet zákazníkům bezproblémové a průběžné vylepšované uživatelské prostředí s palubními systémy za podpory umělé inteligence po celou dobu životnosti.

Kia Stinger GT s TomTom online službami

Majitelé vozů Kia, Hyundai a Genesis tak budou moci využívat uživatelské prostředí se spoustou funkcí, definované neustále aktualizovaným softwarem AI. Digitální platformu od společnosti Nvidia můžete v současné době najít ve vyspělých systémech palubního infotainmentu značky Genesis GV80 a G80. Obě uvedené společnosti rovněž spolupracují na pokrokovém digitálním kokpitu, který by se měl představit koncem roku 2021. Dnešní oznámení znamená další posun spolupráce, kdy HMG pokládá základy systémů palubního infotainmentu s podporou širokého spektra budoucích aplikací a funkcí napříč celou modelovou řadou.

Nový operační systém ccOS

S novou platformou se pojí také zcela nový operačním systémem propojených vozidel (ccOS). Nový systém spojí velké množství různorodých dat vytvářených vozidlem a řadou palubních senzorů, jakožto i externích datových center pro vozidla s palubní konektivitou. Bude tak schopen poskytovat uživatelsky příjemnější a vysoce komfortní prostředí pro řidiče i zbytek posádky.

Součástí ccOS je integrovaná architektura pro novou digitální platformu služeb propojených vozidel (ccSP – ‚connected car Service Platform‘). ccSP představuje otevřenou platformu, jejímž prostřednictvím mohou majitelé vozidel využívat služby dalších partnerů z nejrůznějších oblastí. OS bude využívat softwarové frameworky firmy NVIDIA k implementaci čtyř klíčových schopností IT:

  • Vysoce výkonné výpočty‘ (HPC) s využitím grafických procesorů  – zpracování velkých objemů dat v rámci samotných vozidel nebo např. schopnost hlubokého učení.
  • ‚Seamless computing‘ (hladké výpočty) – zajištění nepřerušovaného poskytování služeb bez ohledu na to, zda je vozidlo v online či offline.
  • ‚Inteligentní výpočty‘ – poskytování inteligentní služby na míru díky schopnosti správně rozpoznávat záměry řidiče a aktuální podmínky.
  • ‚Bezpečné výpočty‘ (Cyber Security) – ochrana celého systému cestou sledování palubních systémů i externích sítí a oddělení dat souvisejících s bezpečností vozidla.

 

Zdroj: Kia Motor Czech

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *