MENU

Mazda chystá premiéru vlajkového SUV

Poznačte si do kalendáře datum 8. března 2022. Mazda si na tento termín připravila světovou premiéru modelu CX-60 PHEV. Vlajkové SUV značky  je prvním ze dvou zcela nových modelů postavených na tzv. velké platformě (Large Product Group). Oba vozy budou na evropský trh uvedeny v následujících dvou letech.

Mazda CX-60 je názorným příkladem takzvaného “multisolution” přístupu společnosti. Ten spočívá v tom, že se automobilka snaží nabídnout více řešení udržitelné mobility tak, aby modelová řada vyhovovala co největšímu počtu zákazníků. V budoucnu bude řada SUV doplněna ještě vozem Mazda CX-80, který nabídne tři řady sedadel.

Mazda_CX-60_premiere

Mazda CX-60 PHEV bude vedoucím modelem při evropském představení vozů s plug-in hybridem. Na trh přijde s kombinací 2,5 litrového benzinového řadového čtyřválce, který bude posílen elektrickým motorem a nabídne výkon přes 300 koní. První PHEV od Mazdy nabídne plynulou a mohutnou akceleraci. Zároveň řidiči poskytne za volantem jistotu a i potěšení z jízdy za každé situace na silnici.

Pod kapotou budeme moci najít také dobře známé zážehové agregáty označované jako Skyactiv.

Written by:

Published on: 10.2.2022

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

, , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *