MENU

Toyota: Bezplatná aktualizace infotainmentu přinese mnohé

Společnost Toyota svým českým zákazníkům s modely RAV4 a Corolla z nové generace vyráběné od roku 2019 poskytne aktualizaci multimediálního systému Toyota Touch 2 na nejnovější verzi, která podporuje konektivitu Apple CarPlay a Android Auto. Vozy vybavené navigací Go navíc získají možnost aktualizace map ORU (Over-the-air).

Aktualizace infotianmentu

Aktualizace v hodnotě 10 000 Kč bude poskytnuta zdarma zákazníkům, kteří si nainstalují aplikaci MyT, přidají si do ní svůj vůz a aktivují Služby Toyota Connected. Týká se to modelů Corolla Hatchback a Touring Sports vyrobených do října 2019, Corolla Sedan vyrobených do listopadu 2019 a také modelů RAV4 vyrobených mezi říjnem a prosincem 2019. U RAV4 vyrobených do září 2019 je zároveň nutná výměna mikrofonu v hodnotě 2500 Kč, bez níž by nový software nefungoval. Samotná aktualizace je při instalaci aplikace MyT rovněž zdarma. Později vyrobené modely jsou již podporou Apple CarPlay a Android Auta vybavena.

Apple CarPlay: vše, co potřebujete vědět o iOS v autě

„Aktualizace oficiálního softwaru od Toyoty bude prověřená, a tím pádem zcela bezpečná. Na oficiální aktualizaci se rovněž vztahuje záruka. Rozhodně nedoporučujeme využívat žádný nelegální software, u něhož není jasné, zda nehrozí krádež dat nebo nenávratné poškození multimediální jednotky,“ říká k nové verzi multimediálního systému Václav Zikmund, produktový manažer značky Toyota.

Aktualizace softwaru bude dostupná ve všech dealerstvích Toyoty v řádu několika týdnů. Potrvá 35 až 150 minut podle konkrétní verze auta. Pro další modely se aktualizace zatím neplánuje.

 

Zdroj: Toyota Česká republika

4 Responses to Toyota: Bezplatná aktualizace infotainmentu přinese mnohé

  1. Radek napsal:

    Všechno v článku je pravda. Jenom jsem nedokázal udělat veškeré nastavení samostatné( Kdyby mi nepomohli kluci z https://www.2din.cz/, tak bych musel kontaktovat s Toyotou hahah

  2. Bocek Pavel napsal:

    Před měsícem jsem si koupil z druhé ruky Toyotu RAV4 2019 VIN: JTMDW3FV80D033700 vyrobenou v roce 9/2019. Jsem vlastník telefonu Apple 13 a nemůžu se spojit přes CarPlay, protože v multimediálním systému není Car Play nainstalován. Narazil jsem na tento článek a můj dotaz zní, jestli je stále bezplatná aktualizace systému Touch 2 u autorizovaných servisů Toyota stále možná? Děkuji za reakci.

    • Filip Suchomel napsal:

      Dobrý den, Pavle,
      děkujeme za dotaz. Upřímně se domnívám, že by se bezplatná aktualizace stále mohla vztahovat na Váš vůz (vyrobeno do 09/19). V případě RAV4 se musí vyměnit také mikrofon. Zkusil bych se obrátit na nejbližšího dealera a zkusil se s nim dohodnout. Pozor, nenechejte se odbýt.

      Informace uvedené v našem článku čerpají z oficiálních tiskovek importu Toyota ČR, tzn. jsou relevantní a pravdivé. Takže klidně můžete “šermovat” tímto článkem 🙂

      Hezký den,
      Filip

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *