MENU

Nový Lexus ES se pyšní titulem nejbezpečnější

Letošní model Lexus ES je již sedmou generací velkého rodinného auta. Jeho entrée bylo více než dobré, protože stihl získat hned dvě prestižní ocenění a to nejlepší hybridní automobil v Evropě a nejbezpečnější automobil ve své třídě, díky výtečnému skóre 86,25 v rámci testů Euro NCAP.

Lexus ES 2018

Nejbezpečnější ve své třídě

Nový model ES přijíždí s nejnovější generací asistenčního balíčku Lexus Safety System+, který zahrnuje propracované technologie aktivní bezpečnosti. ES se kromě toho může pochlubit mimořádnými parametry pasivní bezpečnosti, které vyplývají z ultra tuhé podvozkové platformy GA-K (Global Architecture-K) a 10 airbagů již v „základní“ výbavě. Asistenční balíček přináší nové schopnosti a zahrnuje více jízdních situací, během nichž dokáže zajistit vyšší ochranu řidiče i posádky a napomoci zabránit výskytu nehody.

Lexus ES 2018

Nový systém Lexus Safety System+

Novinkou je rozpoznávání cyklistů za denního světla, funkce rozpoznávání chodců po setmění nebo systém Lexus Co-Drive, spojující dynamický tempomat řízený radarem a asistent pro sledování stopy, přináší další stupeň bezpečnosti zajišťující podporu řidiče s cílem zvýšit jeho bezpečnost. Paket Lexus Safety System+ je k dispozici pro 99 % modelů značky Lexus dostupných na našem trhu!

 

Zdroj: Lexus Media Info

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *