MENU

Nová Škoda Fabia je ve výrobě

Od představení faceliftu Škody Fabia uplynul již nějaký čas, teprve až nyní sjel z výrobní linky v Mladé Boleslavi první sériový exemplář. Omlazený model především zaujme atraktivnějším designem, LED světlomety a vyšší úrovní komfortu i bezpečnosti. K dostání bude výhradně s benzinovými agregáty o objemu 1.0.

Již 20 let na špici v oblíbenosti

Od roku 1999 patří model Fabia k nejoblíbenějším modelům automobilky. První generace se celkem prodalo 1 790 000, druhé generace trochu méně, tedy 1 710 000. Významného milníku dosáhla Fabia v červnu 2017, kdy byl vyroben 500.000 automobil. V porovnání s neméně populární Octavií se řadí Fabia na druhou pozici v oblíbenosti. Za celou dobu existence modelu byla produkována ve třech karosářských verzích, hatchback, kombi a sedan.



Pod kapotou jenom litr

U nejnovějšího modelu se můžeme těšit na zcela nové benzinové agregáty MPI a TSI o objemu 1.0. Výkonové varianty se budou pohybovat v rozmezí od 44 kW (60 k) resp. 55 kW (75 k) až po 70 kW (95 k) nebo 81 kW (110 k). Vzhledem ke stále přísnějším normál budou motory TSI osazeny PDF filtry. U nejsilnější výkonové varianty bude možné za příplatek získat moderní 7-stupňovou automatickou převodovku DSG.

Modernější než kdykoliv předtím

Facelift třetí generace Fabie poznáte díky svěžímu designu v oblasti přídě i zádě. Zajímavé je, že nejmenší model automobilky získal LED hlavní světlomety dříve, než vlajková loď Superb. Změny jsou patrné také ve sdruženém panelu přístrojů. Interiéru dominují nové dekorační prvky a potahy sedadel. V příplatkové výbavě lze najít bezpečnostní asistenty Lane Assist nebo Light Assist.

 

Zdroj: ŠKODA Storyboard

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *