MENU

Apple „car“ již v dohlednu

Přibližně před dvěma lety začal Apple vyvíjet svůj vlastní automobil. Celý projekt dostal jméno „Titan“, v tuto chvíli se pracovní tým rozrostl na 1200 pracovníků a do budoucna se počítá dokonce s přijetím dalších 600 specialistů. Ti jsou agresivně Applem nabíráni z ostatních automobilek, hlavně z Fordu, General Motors, Volkswagenu a Tesla. Právě poslední zmíněná automobilka se s Applem kvůli přebírání zaměstnanců dostala do ostrých sporů. Původní plánovaný rok uvedení automobilu do prodeje byl 2020, nyní se přiblížil na rok 2019.

Podle dostupných zpráv se v první generaci bude jednat pouze o „obyčejný“ elektromobil, protože se spekulovalo o automobilu vybaveným samořídícím systémem. Tato zpráva se nepotvrdila, přestože se inženýři Applu sešli s úředníky z amerického Úřadu pro motorová vozidla.

47114-1280

Podle zdrojů přímo z prostředí projektu Titan ale není rok 2019 jako rok spuštění prodeje příliš reálný. Podle nich to bude spíš rok, kdy se oznámí hlavní parametry a technologie použité v elektromobilu.

 

 

Written by:

Published on: 26.9.2015

Filled Under: Novinky

,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *