MENU

Pomalu zvoní hrana budíkům v autě

Mini představilo na Auto Show v Šanghaji koncept. Jsou to brýle s názvem Augmented Vision, fungují podobně jako head-up displej, který promítá řidiči na čelní sklo údaje o jízdě.

image

Co se vzhledu týče, brýle určitě nebudou patřit mezi výstřelek doby, naopak bychom je mohli zařadit do sekce retro. Najde se jen pár jedinců, kterým tyto brýle budou slušet. Když ovšem pomineme vzhled, funkčností se tyto brýle nevyrovnají ani předním modelům ultra moderních brýli od společnosti Ray-Ban.image

 

Brýle budou schopny řidiči podávat informace o jízdě – rychlost, navigační údaje, omezení rychlosti apod. Navíc se pomocí kamer vlastně budou smazávat přední sloupky, takže budou neviditelné podobně, jak tomu je u Jaguaru.

[sociallocker id=“11242″] [/sociallocker]

Jako další perličku budou umět promítat virtuální realitu. Takže vám přijde email a vy to v brýlích okamžitě uvidíte, prostřednictvím bubliny která se jakoby zjeví z přístrojové desky.

Jen jestli všechny ty funkce nebudou rozptylovat řidiče, to ať každý sám posoudí. Nápad je to každopádně skvělý, bohužel né první. Mini vsadilo na nevelký úspěch Google Glass, tak uvidíme.

 

 

image

image

Written by:

Published on: 14.4.2015

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

, , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *