MENU

Žákovská Škoda SUNROQ

Světlo světa spatřil dlouho očekávaný koncept, na kterém usilovně pracovali žáci Středního odborného učiliště strojírenského ŠKODA AUTO. Výsledkem jejich snažení je SUNROQ s koncepcí kabrioletu, vycházející z nejmladšího kompaktního SUV KAROQ. Jedná se již o 5. projekt, na kterém se podílelo 23 žáků ze sedmi oborů a zvládli to za 8 měsíců.

KAROQ tak trochu jinak

Hned při prvním pohledu je jasné, že toho z původního modelu KAROQ příliš nezůstalo. Nejvíc změn je patrných na zadní části. ŠKODA SUNROQ má zcela nové páté dveře nebo naprosto famózní osvětlení, téměř jako u prémiového segmentu. Ve tmě vás například uchvátí podsvícené kliky, blinkry se specifickými detaily a promítání log automobilky na vozovku z nárazníků.



Pod kapotou není zdaleka taková revoluce jako po designové stránce. SUNROQ disponuje moderním zážehovým agregátem 1.5 TSI, který dovede akcelerovat z 0-100 km/h za 8,6 s a dosahuje maximální rychlosti 195 km/h.

SUNROQ?

Vymyslet jméno pro tak exkluzivní koncept je často oříškem, na pomoc se tedy přizvali zákazníci a fanoušci značky ŠKODA. Ti měli možnost zasílat své návrhy prostřednictvím oficiálních stránek ŠKODA na sociálních sítích. Zájem byl opravdu velký, což dosvědčuje několik stovek návrhů pro tento žákovský koncept.

Vítězem se stal SUNROQ, toto jméno skvěle vystihuje „křížence“ KAROQU s kabrioletem, který je jako dělaný pro prosluněné letní dny. Sám autor vítězného návrhu byl pozván na oficiální představení vozu, kde se setká s vývojáři a konstruktéry z řad žáků a učitelů. Jako poděkování si bude moct SUNROQ vyzkoušet na vlastní kůži.

ZDROJ: Škoda Storyboard

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *