MENU

Toyota podporuje českou paralympioničku Annu Peškovou

V rámci celosvětového projektu automobilky Toyota „START YOUR IMPOSSIBLE“ se stala paralympionička Anna Pešková tváří kampaně v České republice. Tato nadějná lyžařka právě reprezentuje Česko na Paralympiádě v Pchjongčchangu 2018. Cílem celého projektu je podpora inkluzivní společnost, v níž mají šanci i lidé s handicapem. Anna Pešková poprvé zabodovala v roce 2006 na Paralympijských hrách, kde získala stříbro. O 4 roky později si dovezla z Vancouveru bronz a mezitím stihla být mistryní světa.

Anna má trubicové vidění

“Mám zúžené zorné pole, takzvané trubicové vidění. Když se zdravý člověk kouká před sebe, vidí přibližně úhel 180 stupňů. Já vidím jen čtyři stupně. Když tedy například čtu knihu, jedu po řádku a vždy vidím jen jedno slovo,” popisuje Anna Pešková svůj handicap, který jí ale nikdy nebránil v tom, aby žila aktivní život. Na to, že nevidí úplně dobře, se přitom přišlo až zhruba v osmi letech jejího věku.




“Při lyžování se dívám svojí trasérce Míše na nohy a dorozumíváme se vysílačkou, kterou máme zabudovanou v helmách. Vidím přezkáče a patky lyží, vidím, kam ty lyže směřují. Ale nevidím nic okolo, nevidím brány, žádné zlomy nebo nerovnosti na sjezdovce,” vysvětluje Anna, jak se s trubicovým viděním dá vrcholově lyžovat.

Toyota Česká republika v rámci partnerství s Českým paralympijským výborem věnovala Toyotu RAV4 a užitkové vozy Toyota Proace. Celosvětové i lokální partnerství Toyoty s paralympioniky podporuje rozsáhlá kampaň v televizi i na internetu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *