MENU

Nové SUV od Rolls-Royce se bude jmenovat Cullinan

Již to jsou přesně 3 roky, kdy Rolls-Royce oznámil světu, že půjdou s mainstreamem, vyhoví poptávce některých zákazníků a vytvoří vozidlo se zvýšenou karoserií. Vize je taková, že i v tak luxusním vozidle jako je Rolls-Royce si budete moct užít i jízdu v terénu. Od té doby stihlo představit své SUV jak Bentley, tak i Lamborghini.

Konečně jsme se dočkali, sice neznáme jeho tvary, ale název už ano, je to Cullinan. Jak vyplynulo z tiskové zprávy, tento název není u vývojářů novinkou. „Toto jméno jsme používali jako jméno celého projektu již před několika lety,“ komentuje Torsten Müller-Ötvös, výkonný ředitel Rolls-Royce. „Je to jméno, které se k novému vozu hodí ze všech nejvíce. Cullinan je automobil s jasným zaměřením, jakým je dokonalá kvalita a preciznost, stejně jako vzhled, který dává zcela nový pohled na možnosti opravdového luxusu. Je to podobné jako s diamantem Cullinan, což je největší broušený diamant světa. Také je dokonalý, a současně vyčnívá nad všechno ostatní.“


Jako perličku je třeba zmínit, že nový model Rolls-Royce Cullinan je druhým vozem této značky, který je postaveným na revolučním hliníkovém rámu, nazývající se „Architecture of Luxury“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *