MENU

Škoda nově nabízí do většiny modelů digitální kapličku přístrojů

Jelikož se blíží autosalon v Ženevě, automobilky se předhánějí, co nového svým zákazníkům nabídnou. Většinou se jedná o různé koncepty, vize a facelifty již představených modelů. Škoda Auto není výjimkou a kromě faceliftu Fabie rozšířila příplatkovou nabídku modelů Octavia a Kodiaq o tzv. digitální přístrojový štít.

ČTĚTE: Světlo světa spatřil facelift Škody Fabia

V tuto chvíli byla digitální kaplička přístrojů k dispozici pouze u nejnovějšího modelu Karoq. Díky zveřejnění nových ceníků víme, kolik si budete muset připlatit, abyste vyměnili budíky za displej. U Octavie si připlatíte ve výbavovém stupni Style 10.900 Kč, u L&K 8.900 Kč. V případě Kodiaqu 8.900 Kč pouze v nejvyšších verzích (Style, Scout, Sportline). Nicméně nejedná se o revoluční novinku v koncernu VW, v našich recenzích infotainmentů se tento prvek vyskytl například v Golfu GTD nebo Tiguanu pod názvem Active Info Display.




Digitální kaplička přístrojů

Ve většině případů se jedná o velký 12“ displej, který zcela nahrazuje klasické analogové budíky. Jeho úkolem je řidiče informovat o jízdních datech, rychlosti nebo navigačních pokynech zobrazených v mapových podkladech. Řidič si může vybrat z několika vzhledů zobrazení. Podle mě je nejužitečnější navigační mód, který graficky „posune“ tachometr a otáčkoměr k okrajům displeje a zvětší zobrazování navigační mapy s pokyny.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *