MENU

Koronavirus zlevnil ojetá auta o tisíce

Plánujete na léto pořízení automobilu ale koronavirus vám plány zhatil? Věřte, že pandemie onemocnění COVID-19 způsobila i pozitiva. Mnoho prodejců jsou s odlivem zákazníku nuceni snížit ceny ojetých i nových vozů o desítky tisíc korun! Stejně jako mnoho restaurací i autobazary vyšly lidem vstříc a nabízejí prodej aut online. To přináší hned několik benefitů navíc.

ověření vin cebia

Foto: Pixabay.com

Prodej aut online

Objednání oblečení nebo elektroniky z e-shopů je denním chlebem mnoha z nás, ale u aut by nás to donedávna vůbec nenapadlo. Online prodeje aut jsou reakcí na karanténu a s ní spojená vládní opatření. Na nákup vozidla přes internet se váže 14denní lhůta na vrácení vozu. Podmínkou je nadměrné užívání nebo poškození! Stále je však dobré mít oči na stopkách a nenechat nic náhodě. Jen prověřená historie auta vám může zaručit jistotu o tom, jaký vůz kupuje.

ČTĚTE: Pro ojetinu do Das WeltAuto

Ojetiny se stočeným tachometrem

Vlivem sníženého zájmu o ojetiny se začnou s největší pravděpodobností objevovat na trhu s ojetými auty nekalé praktiky obchodníků s cílem vydělat. Nejčastějšími prohřešky jsou:

  • stáčení tachometrů,
  • nelegální předělávání,
  • pozměňování identity,
  • zatajování havárií a poškození,
  • omlazování uvedením jiného roku výroby.

Online prověření ojetého automobilu

Chcete-li mít jistotu o kondici a historii vašeho nového auta, nezbytností je detailní prověření VIN na www.zkontrolujsiauto.cz. Jedním z nejpopulárnějších a nejsofistikovanějších systémů je AUTOTRACER od společnosti Cebia. Vše probíhá online a vy tak již během několik minut víte například, zda je vůz stočený, byl v minulosti havarován nebo jak a kde byl servisován. Lze tedy odhalit i falešný původ nebo nelegální změnu lakování či strany řízení.

 

Zdroj: Cebia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *