MENU

Nový SEAT Leon: Zaměřeno na konektivitu

Automobilka SEAT popisuje svůj klíčový model jako první zcela síťově propojené vozidlo. Srdcem systému konektivity je digitální kaplička přístrojů Digital Cockpit a displej infotainmentu s vysokým rozlišením. Standardní systém Media disponuje 8,25“ displejem kompatibilním s chytrými telefony, zatímco vrcholný 10“ displej je obohacen o navigační systém s 3D zobrazením mapových podkladů, funkci síťové propojené navigace a technologii Retina.

seat leon

Foto: Tiskové centrum – Porsche Česka republika

Rozhraní Full Link a bezdrátová nabíječka

Základem konektivity je systém Full Link, který umožňuje připojení smartphonu k infotainmentu prostřednictvím Android Auto nebo Apple CarPlay. Uživatelé díky tomu mohou intuitivně a bezpečně ovládat své telefony během řízení a neohrožovat provoz kolem. Za příplatek můžete mít i bezdrátovou nabíječku standardu Qi.

seat digital cockpit

Foto: Tiskové centrum – Porsche Česka republika

OCU jednotka

Aby se mohl nový Leon spojit s „internetem“, bylo zapotřebí integrovat speciální jednotku, tzv. OCU (Online Connectivity Unit), součástí které je eSIM. Tato technologie umožňuje některým z funkcí infotainmentu použít informace například z cloudu v reálném čase. Uživatel má tak k nové funkce navigace nebo přístup k nejnovějším informačním a zábavním aplikacím. OCU jednotka má také za úkol aktivovat autonomní systém eCall, který v případě dopravní nehody odešle svou polohu a přivolá záchranné složky.

ČTĚTE: Automobil, který komunikuje se semafory

seat full link

Foto: Tiskové centrum – Porsche Česka republika

Mobilní aplikace SEAT Connect

Nezbytností dnešní doby je vzdálený přístup k funkcím a stavu vozidla. Z toho důvodu je v nabídce aplikace SEAT Connect, kterou si mohou zákazníci stáhnout do svého smartphonu.

 

Zdroj: Tiskové centrum – Porsche Česka republika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *