MENU

Android Auto míří do infotainmentů BMW

Tato zpráva potěší všechny fanoušky mnichovské automobilky BMW a milovníků „androidích“ smartphonů. Automobilka se chystá plošně zavést Android AutoTM již během následujícího půlroku. Tímto krokem se zvýší úroveň konektivity. Android Auto bude po vzoru Apple CarPlay  bezdrátové, což zvýší komfort užívání.

BMW 5

Vyšší integrace Android Auto do infotainmentu

Android Auto je rozhraní určené pro smartphony s Android OS, které umožňuje bezpečné připojení a použití některých funkcí telefonu během řízení. Mezi benefity patří snadnější přístup k aplikacím pro hudbu, média či zprávy. Do současné chvíle se informace z Android Auto zobrazovaly pouze na hlavním displeji infotainmentu. Nyní dojde k vyšší úrovni integrace do kapličky přístrojů i na Head-Up Displej. Součástí je také Google Assistant, který zjednodušuje vyhledávání tras nebo kontakt s okolím.

RECENZE: BMW 5 s infotainmentem iDrive a ConnectedDrive

Patrick Brady, Vice President of Engineering, Google: „Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s BMW a v příštím roce zákazníkům po celém světě nabídnout bezdrátovou technologii Android Auto. Automatické propojení chytrých telefonů Android s automobily BMW zákazníkům umožní rychleji vyrazit na cestu a zároveň si zachovat přístup ke všem oblíbeným aplikacím a službám.“

BMW iDrive

První seznámení na CES 2020

Technologie Android Auto bude v automobilech BMW poprvé představena na veletrhu Consumer Electronics Show (CES) 2020, zákazníkům ve 20 zemích bude k dispozici od července 2020, a to pro všechny vozy vybavené operačním systémem BMW 7.0. Google, Android Auto a Google Maps jsou ochranné známky společnosti Google LLC.

 

Foto: Filip Suchomel

Zdroj: BMW Group PressClub

Written by:

Published on: 13.12.2019

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *