MENU

Facelift Škody Superb III. generace

Před několika dny sjel z výrobní linky ŠKODA AUTO v Kvasinách první faceliftovaný Superb III. generace. Modernizace se dočkal po 3,5 letech produkce. Nyní přijíždí vlajková loď s lehce pozměněným designem a novými technologiemi v oblasti asistenčních systémů.

Škoda Superb III. generace

Zmizelo logo Škoda

Pojmenování Superb používá značka ŠKODA AUTO již od roku 1934. Samotné slovo pochází z latiny, kde „superbus“ označuje něco „vynikajícího“ či „překrásného“. Výroba novodobého modelu začala v roce 2001 a od té doby si drží postavení nejvyšší řady automobilky, potažmo nejprodávanější vůz střední třídy. První generace bylo vyrobeno 136 100 vozů, druhé 618 500 a aktuální doposud 500 000 vozů. Podrženo sečteno celkem bylo vyrobenu 1,25 milionů modelu Superb.

Faceliftovaný Superb poznáte podle přepracované přídě, kde došlo ke změně nárazníku a masky chladiče s dvojitými lamelami. Po vzoru menších modelů automobilky zmizelo z pátých dveří logo ŠKODA a místo něj je zde sebevědomě vyhlížející nápis. Z techniky je nutné zmínit full LED matrix světlomety, které se u sériového modelu značky ŠKODA objevují zcela poprvé.

Nové varinanty SCOUT a Plug-in Hybrid iV

Zmodernizovaný model přijíždí byl představen v květnu 2019 v rámci IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě a je dostupný ve dvou nových verzích. Praktické Combi rozšířila nová verze SCOUT s offroadovými prvky a pro ekologicky smýšlející jedince byla představena verze iV, tedy Superb s plug-in-hybridním pohonem.

Škoda Superb III. generace

Trojka sbírá cenu za cenou

III. generace modelu Superb je na trhu od roku  2015 a díky svému expresivnímu designu, výbavě a velkému prostoru získala pro automobilku nové zákazníky. Při vývoji byly kladeny vysoké požadavky na design a zejména nové technologie pro zlepšení bezpečnosti, komfortu a konektivity. V roce 2016 byl tento model zvolen do užšího výběru v soutěžích „Car of the Year 2016″  a „World Car of the Year 2016“. V České republice získal Superb titul „Auto roku“ a modelová varianta Combi cenu „Red Dot Design Award“ za svůj vynikající design. Dohromady obdržela aktuální vlajková loď kolem 30 mezinárodních ocenění od odborníků.

 

Zdroj: ŠKODA Storyboard

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *