MENU

Speciální Superb pro Tour de France 2018

Tento článek je určený pro cyklisty i fanoušky značky ŠKODA, proč? Nizozemský importér této značky totiž ve spolupráci s týmem LottoNL-Jumbo vytvořil speciální velitelský vůz pro Tour de France 2018. Základem se jedná o standardní model Superb kombi ve verzi SPORTLINE. Na vozidle jsou udělány úpravy, které mají za úkol zvýšit bezpečnost posádky i okolních cyklistů.

Speciální držáky

Nyní se podíváme na konkrétní úpravy, který odlišují velitelský speciál od klasického Superbu. Na zadních sedačkách je například umístěn bezpečnostní držák náhradních dílů, který je ukotven pomocí ISOFIXu. Nemělo by se tak stát, že při krizové situaci budou díly ohrožovat posádku vozidla. Další modifikace se týkají infotainemntu a jeho softwaru, ten je upraven tak, že zobrazuje aktuální informace o průběhu závodu. Všechny informace jsou online, díky zabudovanému zařízení pro příjem 4G signálu a Wi-Fi routeru.



Displej ve zpětném zrcátku

Poměrně nestandardním prvkem je vnitřní zpětné zrcátko, tvořené displejem a samotným zrcadlem. Na displeji je zobrazován  obraz z kamery, která je umístěna  na pátých dveřích. Toto opatření má za úkol zpřehlednit situaci za vozidlem. Mnohdy se stávalo, že se cyklista nemohl spojit s posádkou velitelského vozu, Nizozemci to vyřešili instalací softwaru a speciálního tlačítka, kterým je umístěn u volantu. Po stisknutí se okamžitě zahájí komunikace.

 

Zdroj: ŠKODA Storyboard

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *