MENU

V noci jako ve dne „Night Vision“

S novým Volkswagenem Touareg přicházejí na trh také nové technologie, některé z nich jsou dosud nevídané. Jako první model značky VW totiž nabízí v příplatkové výbavě položku „Night Vision“ nebo inteligentní světlomety „IQ.Light – Matrix LED“. V článku se dozvíte, co dohromady dovedou!

Systém nočního vidění „Night Vision“

Jedná se o systém nočního vidění, které zprostředkovává termovizní kamera umístěná v přední části vozu. Celý systém funguje tak, že kamera neustále monitoruje na vzdálenost 10-130m před vozem přítomnost infračerveného záření, které vydávají například lidi nebo zvířata. Jakmile je v koridoru před vozem detekováno toto záření, asistent nočního vidění informuje řidiče a aktivuje další bezpečnostní a asistenční systémy za účelem minimalizace rizika střetu s chodcem nebo zvěří.

Interaktivní „světlomety IQ.Light – Matrix LED“

Aby byla jízda ve tmě co nejbezpečnější, nový Touareg nabízí revoluční „světlomety IQ.Light – Matrix LED“. V praxi to vypadá tak, že pokud jsou systémem nočního vidění v jízdním koridoru vozidla detekovány osoby nebo zvířata, interaktivní světlomety tyto „překážky“ osvětlí, aniž by však došlo k oslnění. Řidič má dokonalý přehled a může se na manévr připravit.

 

Zdroj: Porsche Česká republika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *