MENU

Continental změří řidičům dezén!

V rámci strategie Vision Zero navštíví specialisti ze společnosti Continental deset čerpacích stanic Shell, v deseti městech České republiky. Tento tým se zaměří na kontrolu stavu pneumatik. Celá akce je zorganizovaná na základě faktu, že až 2/3 řidičů neví, jak hluboký je aktuálně dezén jejich pneumatik! Ojeté pneumatiky pod minimální hloubku dezénu se stávají nebezpečné na mokré vozovce. Cílem je prověřit zhruba 1 000 řidičů.

Kontroly probíhají ve spolupráci s organizací BESIP. Hloubka dezénu nebude jediným předmětem kontroly, specialisti se zaměří také na správně nahuštění. Pokud není dodržen výrobcem automobilu, výrazně ovlivňuje jízdní vlastnosti vozu a snižuje životnost pneumatik.




„Tímto unikátním průzkumem chceme dále rozvinout komunikační strategii značky Continental Vision Zero. Chceme zjistit minimálně dvě informace. Zda čeští řidiči přezouvají na letní pneumatiky a kdy. Ale hlavně to, v jakém stavu mají svoje pneumatiky,“ říká šéf divize marketing Continental Barum s.r.o. Juraj Ižvolt. „V průzkumech, které jsme prováděli v minulosti, řada z nich uvedla špatnou hloubku dezénu, při níž by se měly pláště měnit za nové. Dvě třetiny dotazovaných také přiznaly, že neví, jak sjeté jejich pneumatiky jsou.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *