MENU

KIA doveze na AMPER čtveřici ekoaut

Největší svátek elektroniky se blíží, mezinárodní veletrh AMPER je tady! Ve dnech 20. až 23. března se návštěvníkům otvírají brány Výstaviště Brno, kde si budou moci prohlédnout nejmodernější přehlídku všeho, co se elektroniky týká. Mezi jiným se na veletrhu objeví v rámci doprovodného programu AMPER Motion také automobilka KIA. Ta doveze čtveřici svých nejekologičtějších modelů, využívající hybridní nebo čistě elektrický pohon.

Kia Niro HEV

Niro v této verzi se pyšní hned několika významnými oceněními v rámci ekologie. Například získal zápis v Guinnessově knize rekordů jako nejúspornější hybridní vůz světa a zároveň je zapsán v České knize rekordů jako Nejúspornější hybrid v reálných podmínkách v ČR, se spotřebou pouhých 3,89 l/100km. Těchto výsledků se dosáhlo díky prediktivnímu systému rekuperace elektrické energie. Verze PHEV, tedy Plug-in hybrid dovede ujet až 58 km čistě na elektrický pohon. To vše díky baterii o kapacitě 8,9 kWh a elektromotoru o výkonu 44,5 kW, který doplňuje klasický benzinový motor 1,6 GDI o výkonu 105 koní a 77,2 kW.




Kia Optima SW PHEV

Po čase se dočkala Optima ekologické verze nejen u manažerského sedanu, ale také u praktického kombíku. Optima SW PHEV je Plug-in hybrid, který podobně jako Niro PHEV dovede ujet až 62 km čistě na elektrickou energii. Pokud máte nabitou baterii, můžete se těšit se spotřeby kolem 1,4 l/100 km. Ve skutečnosti se nejedná o žádného „přeturbovaného“ tříválce. Optimu pohání atmosférický motor 2,0 GDI a společně s elektromotorem produkují výkon 205 k.

ČTĚTE: Recenze Kia Optima Plug-in Hybrid se službou Connected Services

Kia Soul EV

Předností tohoto modelu je zejména 5 plnohodnotných sedadel a karoserie typu SUV. Tento model většinou volí taxislužby nebo rodiny s dětmi. Verze EV je čistě elektrická a zvládne dojet až 250 km na jedno nabití! Dále se od standardní verze odlišuje zejména chytrými designovými a funkčními prvky, které ve výsledku snižujících aerodynamický odpor. Díky pokročilému systému rekuperace dokáže rekuperovat až 12 % energie zpět do akumulátoru. Parametry modelu Soul EV nejsou vůbec špatné, vozidlo je vybaveno akumulátorem o kapacitě 30 kWh a elektromotorem o výkonu 111 koní.

Tak přijměte pozvání a přijďte ve dnech 20. až 23. března 2018 navštívit stánek KIA na Výstavišti v Brně, kde Vás čeká bohatý doprovodný program a spousta novinek ze světa elektroniky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *