MENU

Facelift Kia Optima přinese včetně změny designu i nové motory

Kia dovezla do Ženevy kromě nového modelu Ceed také modernizovanou Optimu s omlazeným designem a dvojicí nových motorů. Reaguje tak na velkou poptávku minulého roku, kdy se v Evropě prodalo 16 800 vozidel s označením Optima.

Nový Design

Na první pohled si můžete všimnout přepracovaných nárazníků, nových svítilen vybavených full LED technologií. Maska chladiče je nyní v lesklém chromu, který dopomáhá celkově rafinovanějšímu vzhledu. Úpravy se dotkly také derivátů GT Line a sportovně zaměřené verze Optima GT. K dispozici jsou nová LED mlhová světla, nová provedení 18″ kol z lehkých slitin, lesklé černé dekory na zpětných zrcátkách, prazích karoserie a v místě sání vzduchu.

Asistenční systémy

Optima je vybavena nejmodernějšími asistenčními a bezpečnostními systémy na podporu řízení ADAS. Facelift je vybaven systémem rozpoznávání únavy řidiče (DAW), asistentem pro zamezení čelním kolizím (FCA), systémem pro udržování vozidla v jízdním pruhu (LKA) nebo asistentem dálkových světel (HBA). Bezpečnosti také napomáhají full-LED světlomety s funkcí dynamického přisvěcování do zatáček.

ČTĚTE: Recenze Kia Optima Plug-in Hybrid se službou Connected Services

Motorizace

Faceliftovaná Optima dostala další dvojici nových agregátů. Jedná se o vznětový motor 1,6 CRDi (136 k) a zážehový motor 1,6 litru T-GDI (180 k). Nové agregáty jsou spojeny se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Infotainment

Změny se udály i v infotainmentu, kdy je možné volit mezi 7“ nebo 8“ displejem. Dále je k dispozici navigační systém a online telematické služby Kia Connected Services s podporou TomTom®. K infotainmentu lze připojit smartphony pomocí rozhraní Apple CarPlay™ a Android Auto™.

Modernizovaná Optima se v České republice začne prodávat ve 4. čtvrtletí 2018.

Written by:

Published on: 6.3.2018

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

, ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *