MENU

Futuristická Tesla Semi zachycena v ostrém provozu

Jeden z fanoušků Tesly Brandon Camargo „nachytal“ nový futuristický vyhlížející tahač  Semi v normálním provozu. S největší pravděpodobností jde o finální zkušební testování všech systémů a asistentů. Jedná se o změnu, protože na každém oficiálním videu se jednalo o promo akci Tesly na uzavřeném okruhu.

Navzdory čistě elektrickému provozu je poměrně hlučný, může to být záměr, protože neslyšná několikatunová monstra nejsou zrovna tím, co bychom si přáli potkávat. Tesla Semi působí velmi majestátně až impozantně a chvíli bude trvat, než si na něj zvykneme.

Tesla obdržela objednávky od UPS

Tesla si je jistá elektrickým tahačem od začátku, nicméně to potvrdila první větší série objednávek od zásilkového giganta UPS. Tato společnost si objednala hned 125 tahačů a rozšíří tím svou flotilu s alternativními palivy.


Dojezd stále nepřesvědčivý

Stejně jako v případě osobních elektromobilů trápí i tahač Semi nešvar v podobě relativně nízkého nájezdu kilometrů. 800 km je velmi přesvědčivých pouze u „osobáků“ u nákladních vozidel je to stále nedostatečné, a to je přesně problém, proč zatím tahač od Tesly neoslovil další dopravní společnosti. Problém by vyřešila stavba „supernabíječek“ Megacharger, které by 30minutovým nabíjením umožnily dojezd 600 km. Zatím je to však hudba budoucnosti.

Written by:

Published on: 25.1.2018

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

, , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *