MENU

MirrorLink® – certifikovaná zařízení

Během testu vozidel pravidelně narážím na problémy v podobě neúplných informací ohledně smartphonů s certifikací MirrorLink®. Sami máme k dispozici několik testovacích smartphonů, které jsou v oficiálním seznamu podporovaných zařízení, ale problémem je jejich software. Požádal jsem tedy o vysvětlení oddělení pro Mobilní aplikace a infotainmenty ve Škodě Auto, které mi poskytlo následující stanovisko:



mirrorlink

„Mirrolink je dohodnutá platforma pro výrobce vozidel a telefonů, sdružených v organizaci Car Connectivity Consortium (CCC), a výsledkem jejich spolupráce je standard technologie MirrorLink® pro připojení smartphone k audiovizuálním systémům automobilu, umožňující částečnou integraci podporovaných aplikací smartphone a jejich ovládání například tlačítky na volantu nebo pomocí tlačítek na přístrojové desce či na obrazovkách multimediálních systémů v automobilu.

Toto konsorcium je dobrovolným spojením výrobců a automobilů, a proto nezahrnuje ani všechny výrobce automobilů, ani všechny výrobce telefonů (tuto platformu nepodporuje mimo jiné například firma Apple, jejichž telefony jsou mezi zákazníky velmi rozšířené). To některým zákazníkům v některých případech znemožňuje využití této platformy, stejně jako fakt, že tuto platformu musí podporovat i aplikace nainstalovaná ve smartphonu.

Telefony a podporované aplikace jsou v rámci Škoda Auto pravidelně testovány, Škoda Auto požaduje, aby telefon splňoval standard MirrorLink® 1.1 a vyšší, aktuální  seznamy platformově podporovaných výrobců, telefonů a aplikací naleznete na stránkách konsorcia CCC: http://www.mirrorlink.com, nebo v tabulce pod článkem.“



Pokud máte problém s připojením vašeho smartphonu pomocí rozhraní Mirrorlink, článek je inspirací, jak tento problém řešit. Popřípadě zkontrolujte dopředu na uvedených webových stránkách, že máte podporovaný smartphone i software, ať nejste po nákupu auta nepříjemně překvapeni a nemusíte kupovat také nový telefon, i když jej máte třeba rok.

Written by:

Published on: 21.4.2017

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *