MENU

Vrcholný VW Golf GTI TCR

V rakouském Reifnitz u jezera Wörthersee začal svátek všech milovníků tuningu a modelů GTI. Že se jedná o opravdu velkou událost svědčí čísla z minulého ročníku, kdy se akce zúčastnilo 125.000 návštěvníků a 7.300 vozidel! Automobilka Volkswagen nebere Wörthersee na lehkou váhu a každým rokem se snaží ukázat něco nového. Výjimkou není ani rok 2018, protože návštěvníci mají možnost jako první spatřit Golf GTI TCR s výkonem 290 koňských sil. Prodej tohoto modelu je naplánován na konec letošního roku.

Odkud „TCR“?

Jedná se o speciální edici, inspirovanou závodní verzí vozu Golf GTI TCR, který je dvojnásobným celkovým vítězem mezinárodního mistrovství TCR. Geny závodního cestovního vozu jsou na nové vrcholné verzi nepřehlédnutelné. Design, výkony a provozní vlastnosti odpovídají čistokrevnému sportovnímu vozu. Přeplňovaný motor nového modelu Golf GTI TCR poskytuje pozoruhodný nejvyšší výkon 213 kW (290 k) od 5000 do 6800 min-1. Maximální točivý moment motoru TSI, 370 N.m, je přenášen na přední nápravu již od pouhých 1600 min-1 a tato hodnota zůstává konstantní až do 4300 min-1. Přenos hnací síly s velmi dobrou trakcí zajišťuje sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG a uzávěrka přední nápravy (obojí v sériové výbavě).



Nejvyšší rychlost je 250 km/h, na přání však může být hranice pro zásah elektronického omezovače zvýšena na 264 km/h. Nové GTI TCR je tak nejrychlejším modelem Golf GTI z aktuální nabídky. Sériový vůz se díky své výkonové charakteristice přibližuje závodnímu vozu Golf GTI TCR o výkonu 275 kW/350 k.

Zdroj: Porsche Česká republika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *