MENU

Kia boduje emisní normou Euro 6d-Temp

Automobilka Kia s předstihem představuje přísnou emisní normu Euro 6d-Temp již nyní, přestože začne platit teprve příští rok. Jedná se o zajímavý tah, který by na zákazníky mohl fungovat! Kdo by si myslel, že tuto normu bude plnit jen malé procento modelové řady je na velkém omylu, celá nabídka modelů ve třetím čtvrtletí 2018 bude mít pod kapotou agregáty plnící Euro 6d-Temp.

KIA Motors Czech – školicí centrum Nupaky

Jak to funguje?

Naftové agregáty jsou vybaveny systémem dodatečné úpravy výfukových plynů SCR, který mimo jiné snižuje emise oxidů dusíku. Veškeré vozy s benzinovými motory s přímým vstřikováním jsou vybaveny filtrem pevných částic. „Tak se Kia stává znovu předním jezdcem na cestě k mobilitě, šetrné k životnímu prostředí. A my dáváme našim zákazníkům jistotu, že si s každým vozem Kia kupují vozidlo zcela připravené na budoucnost“, říká Kateřina Jouglíčková, PR Manager společnosti KIA MOTORS CZECH.

Měření emisí a spotřeby v reálném prostředí

Předmětem měření u normy Euro 6d-Temp jsou emise a spotřeba paliva, které jsou měřeny jak ve zkušebnách, tak v provozu na silnici. Přitom se používá nová testovací metoda RDE (Real Driving Emissions) a realistický testovací cyklus WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure).

Kia vsází na Plug-in hybridy a elektřinu

Strategii na ochranu životního prostředí má značka poměrně rozběhlou, není divu, že hybridní a Plug-in hybridní systémy nabízí do velkého počtu svých modelů. V minulém roce Kia rozšířila nabídku vozidel s těmito systémy o modely Niro Plug-in, Optima Plug-in a Optima Sportswagon Plug-in. Již od roku 2014 nabízí mode Soul EV, který nese titul vyzrálého městského crossoveru čistě na elektrický pohon s prodlouženým dojezdem až 250 km.

V tomto roce bychom se měli dočkat modelu Niro EV a do roku 2025 se celková nabídka ekologickýcm modelů značky Kia rozroste až na celkových 16 modelů. K tomu patří také vozidlo s palivovými články pro hromadný trh, které bude uvedeno na trh v roce 2020.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *