MENU

Audi A6 Avant 2018 představena

Automobilka Audi před nedávnem představila již pátou generaci modelu A6, pouze ve verzi sedan. Praktická varianta Avant stále chyběla. Nyní jsme se dočkali, nová Audi A6 Avant je na světe! Jedná se opět o skvostný kombík, který si najde své příznivce velmi rychle. Těším se, až Audi představí deriváty jako terénní Allroad nebo sportovně laděnou verzi S, popřípadě RS.

Přední část nové „šestky“ již známe u kombíku je nová zadní část, která je značně dynamičtější, než kdykoliv předtím. Onu dynamičnost zejména podporuje ostře skloněné zadního okno, jiné redakce jej dokonce nazvali téměř jako „shooting brake“. Dalším prémiovým prvkem, který se dost často v tomto segmentu objevuje je chromovaná linka, která na první pohled upoutá pozornost a vůz opticky rozšíří.




Konektivita

Audi se u nové A6 orientuje spíše na jednoduchost, to vysvětluje minimum tlačítek. Vše se ovládá pomocí 10,1“ displeje infotainmentu umístěného na středovém panelu. Parťáka mu dělá níže umístěný o něco málo menší 8,6“ displej, kterým ovládáte klimatizaci. Pokud se vám zdá, že displejů je stále málo, můžete mít plně digitální kapličku přístrojů Audi virtual cockpit o velikosti 12,3“. Ovládání infotainmentu je velmi intuitivní, snadno si můžete nastavit jednotlivé dlaždice podle toho, jak chcete. Na poli konektivity se jedná o vrchol, takže nechybí rozhraní Apple CarPlay nebo Android Auto.

Bezpečnostní a asistenční systémy

Co se týká bezpečnostních nebo asistenčních pomocníku, tak A6 jich dostala do vinku opravdu mnoho, zmíním pouze ty nejzajímavější. Jedná se například o:

  • Adaptivní asistent řízení s asistentem pro průjezd zúženými úseky, který podporuje řízení v příčném i podélném směru v popojíždějící koloně
  • Asistent pro hospodárnou jízdu, který pomocí pokynů a haptické odezvě plynového pedálu radí, jak jet úsporněji.
  • Asistent pro průjezd křižovatkou

Zajímavostí je, že již v základu jsou k dispozici LED světlomety Matrix.

Written by:

Published on: 11.4.2018

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

, , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *