MENU

Čtěte! Je lepší Mercedes nebo Lexus?

Společnost AMCI Testing podrobila testování dvojici vlajkových lodí. V prvním případě se jednalo o Lexus LS 500 F Sport a na straně druhé Mercedes-Benz S560 AMG. Výsledkem testu bylo zklamání pro německou automobilku. Testovací jezdec po testování řekl, že přes horší papírové hodnoty byl Lexus svižnější oproti Mercedesu.

Lexus LS 500 F Sport má slabší motor a vyšší hmotnost, nicméně ve slalomu byla jeho rychlost o cca 2 mph vyšší, a to jak na suchém, tak na mokrém povrchu. V testu přetížení Lexus LS 500 při zatáčení o 180 stupňů zasucha i zamokra seděl lépe.

Za této situace není překvapivé, že se japonské limuzíně více dařilo i v testu vyhýbání se překážce. Lexus byl lepší také v brzdových testech, kdy AMG porazil o 3 metry na suché vozovce při brždění z 80 na 0 mph a o bezmála 3 metry při brždění z 60 na 0 mph na mokrém podkladu.




Japonská sportovní limuzína je vůz pro ty, kdo si cení silného dojmu z jízdy, stejně jako luxusu. Nový Lexus LS 500 F Sport poprvé pohání přeplňovaná jednotka. Jedná se o 3,5 litrový motor V6 twin turbo o výkonu 422 koní s maximálním točivým momentem 600 Nm, spolupracující s desetistupňovou automatickou převodovkou. V automobilu bylo použito pneumatické zavěšení, natáčení zadních kol, aktivní stabilizátory a 20 palcové disky. Lexus LS 500 ve verzi F Sport váží 2229 kg.

Stejně intenzivní prožitek přinese i jízda za volantem Mercedesu S560 AMG. Auto o hmotnosti 2123 kg pohání čtyřlitrový motor V8 s dvojitým přeplňováním, který umí vyvinout výkon 469 koňských sil, přičemž maximální točivý moment dosahuje 700 Nm. S motorem spolupracuje devítistupňová automatická převodovka. Za to, aby 19palcová kola udržela kontakt s vozovkou, zodpovídá pneumatické zavěšení Airmatic.

Written by:

Published on: 24.3.2018

Filled Under: Hlavní strana, Novinky

, , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *