MENU

Další milník Tesly, svůj Roadster poslala do vesmíru

Elon Musk je kromě jiného také obrovský vizionář a jak se lidově říká, „opravdu se toho nebojí“! Dokonale to dokázal, když včera vystřelil do vesmíru raketu Falcon Heavy vlastní společnosti SpaceX. Na palubě vesmírné rakety byla jako protizávaží použita první generace modelu Roadster. Pokud se vše podaří, bude tato červená Tesla Roadster nejrychlejším elektromobilem s nejdelším dojezdem.

Samotná Tesla Roadster se nachází v horní části rakety Falcon Heavy. Během mise bude vypuštěna do kosmického prostoru, kde zůstane odemčena. Musk zavtipkoval, „pokud ji někdo dokáže stáhnout zpět na zem, bude jeho“! Ale zpátky k červenému Roadsteru, podle plánu by se měl dostat do vzdálenosti 400 mil. km od zemského povrchu, kde se bude pohybovat rychlostí 40 000 km/h.




Už teď je jasné, že megalomanská PR kampaň zabrala, Elon Musk dokázal propagovat jak samotnou Teslu, tak elektromobilitu i jeho vesmírný program SpaceX.

Právě v tuto chvíli se Tesla Roadster nachází na heliocentrické orbitě. Elektromobil čeká periodické pohybování se po elipse kolem Slunce ve vzdálenosti 350 až 450 milionů km od Země.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *